top of page

Ráncfeltöltés, ajakformálás

Mindannyiunknak vannak szép arcvonásai, talán olyanok is, amiket az idő sem kezd ki. Az arc szimmetriáján és harmóniáján azonban minden életkorban lehet javítani, a kor előrehaladtával egyre inkább.

Az egyik - talán legnépszerűbb - módszer napjainkban a ráncfeltöltés, ajakformálás. E népszerűség oka, hogy a beavatkozás egyszerű, veszélytelen, gyorsan elvégezhető, és eredménye azonnal látszik. Hatása diszkrét, nem az arc karakterét változtatja meg, hanem lágyítja a vonásokat, pihent, kisimult, ápolt megjelenést biztosít. Másik nagy előnye, hogy a kezelt területen nem engedi elmélyülni a ráncokat, vagyis késlelteti az öregedés normális, elkerülhetetlen - de nem mindig örömmel fogadott - folyamatát.

Feltöltőanyagok széles skálája áll rendelkezésre az intenzív kutatás-fejlesztésnek köszönhetően. Ezeket injekcióval juttatjuk a kötőszövet megfelelő rétegébe. Manapság a ráncfeltöltéseket elsősorban úgynevezett felszívódó anyagokkal végezzük. Ezek hatása néhány hónaptól több évig tart. Előnyük, hogy egészségügyi kockázatuk minimális, másrészt lehetőséget adnak arra, hogy felszívódásukat követően az arc változásaihoz alkalmazkodva ismételjük meg a kezelést. Ne felejtsük el ugyanis, hogy nem csak a bőrünk öregszik! A porc, a csont is változik, ami az arcon az arányok, a konkavitás-konvexitás folyamatos változásához vezet.

Az arcon leggyakrabban az alábbi területeket kezeljük

  • Az arc felső harmadában a homlok keresztráncait; a szemöldökök közötti ráncot;

  • a középső harmadban a külső szemzughoz futó "szarkalábakat"; a járomcsont körül megfogyott szövet volumen pótlását;

  • az alsó harmadban az alsó-felső ajakpírt (arányuk optimalizálása, a felső ajakpír vastagítása; az alsó-felső ajakszegély kiemelését; a száj körüli felületes ráncokat; az orrszárnytól a szájzugig húzódó úgynevezett nasolabialis redőt; a szájzugtól lefelé húzódó úgynevezett "marionette ráncokat"; az alsó ajak alatti keresztráncot.

A kezelés menete

A kezelendő bőrfelületen ne legyen semmilyen kozmetikum! Szükség esetén helyi érzéstelenítést alkalmazunk, majd a felületet gondosan fertőtlenítjük. Vékony (27-30-32G-s) tűvel juttatjuk be a feltöltőanyagot. Közben van mód a már kezelt terület bemutatására, a korábban megbeszélt kezelés kiterjesztésére, azaz interaktív eljárásról van szó. Utána enyhe bőrpír, duzzanat és a szúrásnyomok láthatók. A szúrásnyomok 1-2 nap alatt eltűnnek, a duzzanat néhány napig fennállhat, erre számítani kell. Ritkán előfordul kisebb bevérzés, ez általában 3-7 nap alatt szívódik fel. A feltöltőanyag a szövetben néhány napig tapintható, amint azonban eloszlik a kötőszövet rostrendszerében, ez a tapinthatóság megszűnik. Ha a fenti tünetek nem múlnak el, vagy ha más reakciók is fellépnek, kérem, keressen fel.

Kezelés utáni tudnivalók

Ajakkezelések után a kezdeti duzzanat tovább tarthat. Vannak páciensek, akiknél a duzzanat körülbelül egy hétig tart, és ez alatt az idő alatt az ajkak egyenetlennek látszhatnak. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a kezelés utáni állapot nem a végeredmény.
Az első 6 órában ne érintse meg a kezelt bőrterületeket. Ezután óvatosan megmoshatja a területet szappannal és vízzel. Vékony réteg sminket is alkalmazhat.
Amíg a kezdeti duzzanat és bőrpír el nem múlik, a kezelt bőrterületet ne tegye ki erős hőhatásnak (pl. szolárium, napozás) vagy extrém hidegnek.
Ha Önnek korábban volt az arcán herpeses kiütése, megvan annak a kockázata, hogy a tűszúrás újabb herpeses gyulladást provokál.
Ha aszpirint, vagy más, hasonló gyógyszert szed, tudnia kell, hogy ezek a kezelt bőrterületen fokozhatják a vérzést.

Feltöltőanyagok

Többszörösen keresztkötött, stabil hyaluronsav tartalmú anyagok:

Perfectha™ (Subskin; Deep;  Derm)

A Perfectha francia eleganciával készült, személyre szabott hyaluronsav alapú töltőanyag, mely a ráncok kordában tartásában, az arc kontúrjainak javításában és az elvesztett volumen visszanyerésében segít – tartós, azonnali és természetes eredményeket biztosítva.

A PERFECTHA® kezelés egyszerű, biztonságos: ambuláns módon történik. A legtöbb esetben az eljárás nem jár fájdalommal, mindazonáltal helyi érzéstelenítés alkalmazása az eljárás során növelheti a páciens kényelmét.

A PERFECTHA® kezelés kb. 20 percet vesz igénybe, ami után a páciens visszatérhet mindennapi tevékenységéhez. A kezelés után előfordulhatnak az injekcióval kapcsolatos reakciók, mint duzzanat, helyi bőrpír és érzékenység az injekció helyén, melyek általában néhány napon belül maguktól megszűnnek. Az ajkak kezelésénél ezek a tünetek a terület nagyobb érzékenysége miatt kissé tovább fennállhatnak.

 

 

 

Apriline​™ 

Hydro

Az Apriline Hydro egy hyarulonsavat tartalmazó orvosi feltöltőanyag, amellyel javítható a bőr textúrája, rugalmassága, kezelhetők a finom ráncok és szebbé tehető a bőr felszíne. Ezen kívül a bőr hidratálására is alkalmas aktív összetevőket tartalmaz.

A Hydrot emiatt gyakran alkalmazzák az arc, a nyak, a kezek és a felkar területein.

A kiváló felszín közeli feltöltőanyag jól alkalmazható kifejezetten kényes területekre: nyak, dekoltázs. Korrigálja a finom ráncokat, segít beállítani a bőr hidratáltságát, és fokozza a rugalmasságot. Bioszintetizált hyaluronsavat és részben módosított glycerolt tartalmaz.

Indikációk: dehidratált bőr, csökkent szövetrugalmasság, dehidratáltság miatti felszíni ráncok, ránckorrekció első lépésben, sejtmegújítás és rehabilitáció pl. mély peeling után, bőr helyreállítás és védelem ultraviola sugárzást követően, aknés hegek korrigálása.

Normal

Az Apriline Normal a termékcsalád legsokoldalúbb feltöltőanyaga, hiszen kifejezetten a felszíni és mélyközép ráncok korrekciójára készült, valamint kiválóan alkalmazható a mélyedések feltöltésére az arc legtöbb területére kiterjedően. Az egyetlen kivételt a szemekhez közeli területek jelentik. Könnyen kezelhető, és a páciens számára nagyon kicsi vagy semmilyen kellemetlenséggel sem jár. Más Apriline termékekhez hasonlóan az Apriline Normal alkalmazása is ragyogó, megújult bőrt eredményez. A hatása azonnali és hosszan tartó.

Alkalmas a felszíni és középmély ráncok feltöltésére, jól használható a kifejezetten kényesebb területeken is (nyak, nyakvonal). Szépen korrigálja még a száj kontúrját és teltségét. Vékony és közepesen vastag bőr esetén hatékonyan korrigálja az enyhébb ráncokat és redőket.

Indikációk: nyak és dekoltázs feltöltése, a szájkontúr és -volumen korrigálása degeneratív elváltozások kockázata nélkül, közepes ráncok feltöltése, dohányos ráncok kezelése, szarkalábak korrigálása, glabella, nasolabiális ráncok, homlok redők, az orca ráncainak korrigálása.

Az Apriline Normal hatása 6-10 hónapig tart.

Forte

Az Apriline Forte nagyszerűen alkalmazható a mély rétegek kezeléséhez az arc számos területén. Kiválóan használható az arc volumenhiányainak pótlásához, az arc kontúrozásához, valamint a mélyebb ráncok és redők kisimításához. Ez a feltöltőanyag optimálisan alkalmazható azokban az esetekben, amikor a páciens számára intenzívebb, hosszan tartó korrekció szükséges. Rendkívül biztonságos, hatásos, kényelmes és mindössze minimális kellemetlenséggel jár.

Növeli az elveszett volument, így helyreállítva és pótolva a lágyrész hiányt pl. az orcákon, a halántéknál. A közepes és a mélyebb ráncokat is képes korrigálni.

Indikációk: ajak kontúr és volumen korrigálás, lágyrész hiány pótlása a halántékon, szemöldöknél, arccsont fölött, orcán, homlokon, állcsont ívnél és kézfejen. Hatása 8-12 hónapig tart.

Létezik az Apriline Normal és Forte 0,3 % Lidocainnal gyárilag előkészítve: ez tovább csökkenti a beadáskor jelentkező diszkomfort érzést. 

 

 

Ellansé™

Az Ellanse hordozó géljében egyenletesen eloszló mikrogömbök a teltségét vesztett bőrterületet azonnal elkezdik feltölteni. A következő hónapokban folyamatosan stimulálják a kötőszövetben új kollagén képződését. A mikrogömbök fokozatosan lebomlanak, és a helyüket kollagén struktúrák veszik át, és folytatják a bőr töltését.

  • Hatóanyaga: poly-caprolakton, ami egy biológiailag tökéletesen lebomló, az egészségügyben a 70-es évek óta használatban lévő vegyület.

  • Biztonságos, nem okoz allergiát.

  • Kollagénképző hatása is van (ld. fent)!

  • Hatástartam: 2 év.

Árak:

Hyaluronsav (Perfectha, Apriline) feltöltőanyag: 75.000 Ft/ml

Ellansé feltöltőanyag (2 év hatástartam): 125.000 Ft/ml.

perfectha-packshot-H.jpg
Apriline-termekek.png
4_box_ellanse.png
bottom of page